Companie de top pe piața națională a analizelor de laborator

Rompetrol Quality Control este compania de laboratoare înființată în 2004 în cadrul rafinăriei Petromidia, devenită în scurt timp un reper pe piața românească a analizelor pentru produse petroliere și a factorilor de mediu.

Prin laboratoarele sale, acreditate RENAR în conformitate cu SR EN ISO/ IEC 17025:2018, Rompetrol Quality Control oferă toată gama de servicii de analize pentru produse petroliere (solide, lichide, gazoase), pentru factori de mediu (apă, aer, sol, deșeuri), evaluare noxe pe loc de muncă, analiza produselor petrochimice, precum și analize de biocarburanți (biodiesel și bioetanol).

Misiunea companiei este de a furniza clienților servicii la un nivel ridicat de calitate și acuratețe, în termenul solicitat, în conformintate cu normele de prevenire și eliminare a poluării mediului, precum și cu cerințele legale referitoare la protecția muncii și a sănătății angajaților.

Consultanță

Persoanele juridice care dețin Autorizație / Autorizație Integrată de Mediu, au obligația să se conformeze asupra îndeplinirii cerințelor de mediu, astfel că, prin colaborările pe care le avem cu partenerii noștri, vă putem oferi servicii de consultanță tehnică și juridică privind protecția mediului.

Rompetrol Quality Control aniversează 15 ani de performanță

Rompetrol Quality Control a aniversat 15 ani de la înființare. Din 2004, RQC s-a pozitionat ca un reper de profesionalism pe piața românească a analizelor pentru produse petroliere, petrochimice și factori de mediu. Programul de invesții în dotarea laboratoarelor cu echipamente de ultimă generatie ne permit să analizăm, testăm și certificăm chiar și cei mai complicați parametrii.

În cei 15 ani, specialiștii din laboratoarele RQC au efectuat aproximativ 9 milioane de încercări care au contribuit la succesul operațional din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și pentru alti operatori economici din toată țara. Pe lângă aportul intern, Rompetrol Quality Control s-a concentrat si in atragerea de clienți din afara Grupului KMG International, într-un mediu de piață concurențial.

Experienţa profesională, dotările tehnice și tehnologice performante şi certificările instituţiilor de profil poziţionează aceste laboratoare drept prima opţiune în domeniul analizelor industriale pentru întreaga zonă a Dobrogei.

Testele derulate de RQC sunt recunoscute în peste 70 țări din lume, semnatare ale acordurilor de recunoaștere internațională încheiate de RENAR (I.L.A.C., M.L.A., E.A.).

Rompetrol Quality Control a fost prima companie din România care a finalizat implementarea unui program de gestiune a datelor de laborator (LIMS), ca parte a strategiei de automatizare și optimizare a proceselor de laborator și a operațiunilor.

Printre premiile obţinute de RQC de-a lungul timpului se numără: locul întâi în Top Afaceri România, judeţul Constanţa (în 2009, 2012, 2014, 2015 şi 2016), locul întâi în Top Profit România, judeţul Constanţa (în 2013), locul al treilea în Topul Naţional al Firmelor la categoria Servicii, Întreprinderi Mijlocii, Activităţi de Testări şi Analize Tehnice (în 2016).